Missie en visie

Behandeling volgens de nieuwste inzichten in de fysiotherapie

Bij Fysio Centrum Zaanland onderzoeken en behandelen we volgens de nieuwste inzichten en ontwikkelingen in de Fysiotherapie. Door goed te informeren en te instrueren op de werkplek  en tijdens de behandeling willen wij klachten reduceren of beter: klachten voorkomen.

Op deze manier zorgen wij voor langdurige, structurele oplossingen voor onze cliënten / patiënten.

Preventieve scholing

Dit preventief scholen is een deel van onze werkzaamheden. Wij vragen een actieve participatie van de cliënt. Belangrijk is het afstemmen van de verwachtingen van patiënt en fysiotherapeut. Een degelijk onderzoek, en het aangaan van een behandelovereenkomst.

Werkwijze

Wij werken volgens 3 principes:

  • Informeren 
  • Behandelen
  • Coachen

Het streven is dat de cliënt na de behandeling met zijn / haar klacht weet om te gaan, en deze middels de instructies beheersbaar weet te houden.

Unieke locatie en faciliteiten

Wij maken optimaal gebruik van onze locatie en van de faciliteiten die deze ons biedt. Doordat de praktijk zich in de Zorgboulevard bij het ziekenhuis bevindt maken wij gebruik van de mogelijkheid contact op te nemen met een (verwijzend) specialist, als dit nodig is. De praktijk streeft naar partnership. Zij werkt o.a. samen met het ziekenhuis, Evean, en andere eerstelijnspraktijken. Wij zien hierin een meerwaarde voor onze kwaliteit van werken, en daardoor ook voor de cliënt.