Afgelopen donderdag vond het mini symposium ‘Het kind centraal’ plaats. In samenwerking met het Zaans Medisch Centrum werd dit symposium ter ere van het afscheid van Wil Schtutrops georganiseerd. Wil heeft 43 jaar als (kinder)fysiotherapeut in achtereenvolgens het Julianaziekenhuis, de Heel en bij Fysio Centrum Zaanland in het Zaans Medisch Centrum gewerkt. Zij wilde haar loopbaan graag afsluiten met een symposium over onderwerpen die haar altijd aan het hart lagen.
De volgende onderwerpen kwamen aan bod;

Te vroeg geboren en dan? Door Maarten Rijpert, kinderarts/neonatoloog en Maartje Hofstede, kinderfysiotherapeut en begeleider ToP-programma.

Als de ontwikkeling niet vanzelf gaat. Door Marjan Steenweg, kinderneurologe en Suzanne Beets, kinderfysiotherapeut.

Oeps alweer een ongelukje. Door Eddy Kopp, kinderarts en Astrid Huijpen, bekkenfysiotherapeut voor kinderen met problemen in de zindelijkheid.

Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Door Douwe Kranendonk, kinderrevalidatiearts en Wil Schutrops kinderfysiotherapeut.

Het was een fantastisch leerzame middag voor de ongeveer 80 aanwezigen. En tijdens de receptie volgden mooie woorden over Wil van collega Ansel en een mooie voordracht van Wil.

Wil werkt nog tot 5 december alvorens zij van haar pensioen gaat genieten!