Behandelingen

ONCOFitness in samenwerking met Anna’s Huis

Voor wie is ONCOfitness?

ONCOfitness is bedoeld voor mensen die na de behandeling van kanker in beweging willen komen of willen blijven. Veel ex-patiënten merken dat hun conditie verminderd is door de behandelingen en willen deze op een verantwoorde wijze weer opbouwen. Daarnaast is het contact met lotgenoten waardevol.

In samenwerking met Anna’s Huis laat Fysio Centrum Zaanland deelnemers weer plezier in bewegen krijgen. Plezier in bewegen leidt tot fitheid en energie.

Bewegen

Regelmatig bewegen helpt lichaam en geest. De Nederlandse norm voor gezond bewegen houdt in dat u dagelijks minimaal een half uur actief beweegt en dat minstens 5 dagen per week herhaalt. Voorbeelden van actief bewegen zijn stevig doorwandelen, fietsen en zwemmen. Ook tuinieren, dansen en intensief huishoudelijk werk vallen hieronder.

Voordelen van bewegen

Bewegen is niet alleen goed voor lichaam en geest, het is ook nog leuk om te doen. Spieren, hart, longen en bloedvaten raken gewend aan hard(er) werken als u dagelijks beweegt. Hierdoor voelt u zich fitter en krijgt u meer energie. Verantwoord bewegen biedt enkel en alleen voordelen. Samen trainen met lotgenoten motiveert en draagt bij aan het uitwisselen van ervaringen.

Vermoeidheid na kankerbehandeling

Na de behandeling van kanker ervaart men soms een blijvende vermoeidheid. Dit leidt tot minder bewegen. Er zijn een aantal kenmerken waarbij vermoeidheid na kanker zich onderscheidt van gewone vermoeidheid:

  • Het is er plotseling, zonder waarschuwing en meestal niet als gevolg van een inspanning;
  • Het wordt vaak als extreem ervaren en lijkt op uitputting;
  • De herstelperiode bij vermoeidheid na kanker is langer dan bij gewone vermoeidheid.ONCOfitness als oplossing  Onder begeleiding van een oncologisch geschoolde fysiotherapeut wordt er gedurende 3 maanden 1 keer per week op maandagmiddag van 15.30 -16.30 uur gesport. De trainingsgroep zal maximaal uit 8 deelnemers bestaan.

ONCOfitness als oplossing

Het doel van ONCOfitness is door beweging de conditie te verbeteren of te behouden en het plezier in bewegen terug te krijgen. ONCOfitness werkt met een persoonlijk op maat gemaakt programma.

Wanneer is ONCOfitness?

Onder begeleiding van een oncologisch geschoolde fysiotherapeut wordt er gedurende 3 maanden 1 keer per week op maandagmiddag van 15.30 -16.30 uur gesport. De trainingsgroep zal maximaal uit 8 deelnemers bestaan.

Tarieven

De kosten zijn 32,50 euro per maand voor een keer per week sporten (gedurende 3 maanden).

Training bestaat uit

  • Training op fitnessapparaten
  • Oefeningen in de oefenzaal, zoals houdings- en balansoefeningen
  • Ontspanningsoefeningen
  • Sport en spel in de oefenzaal.

Wat heeft u nodig bij de training

Bij het sporten heeft u nodig een handdoekje, flesje water, sportkleding en binnen sportschoenen. Er zijn kluisjes waar u uw spullen kosteloos kunt bewaren. Er is ook mogelijkheid om na het sporten te douchen

Aanmelden ONCOFitness

Via de website van Anna’s Huis kunt u zich inschrijven. Uiteraard kunt u zich ook rechtstreeks bij ons aanmelden. Na de aanmelding wordt u uitgenodigd voor een persoonlijke intake. Deze wordt afgenomen door een oncologisch geschoolde fysiotherapeut.

Voor informatie kunt u terecht bij onze fysiotherapeuten:

  • Astrid Huijpen
  • Marcella Leguyt
  • Lotte Schijf