Behandelingen

De oefentherapeut brengt je in beweging​

Heb je pijn bij het staan, zitten, liggen of juist tijdens het bewegen? Merk je dat je door de dag heen stijver wordt, gaat bewegen moeilijk? Of raak je snel buiten adem? Oefentherapie maakt je sterker en fitter, en vermindert de pijn.

Oefentherapie helpt je om een gezonde houding aan te leren en beter en soepel te bewegen.  Een behandeling bij de oefentherapeut voorkomt,  verlicht en verhelpt lichamelijke klachten die ontstaan door bijvoorbeeld blessures, stress, ziekte of spanning.

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

Samen met de oefentherapeut ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten. De oefentherapeut kijkt naar hoe jij staat en beweegt, hoe je je voelt en naar je dagelijkse activiteiten. Je maakt samen een behandelplan, gebaseerd op wat jij belangrijk vindt, je hulpvraag, je doelen en situatie. Je leert wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen of aan te pakken. Je wordt sterker, fitter en veerkrachtiger.

De oefentherapeut bij Fysio Centrum Zaanland is Lianne Kroon, zij heeft veel ervaring in het coachen van mensen met chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat. Met name klachten rondom het bekken, rug en nek. Lianne is tevens bekkentherapeut in opleiding.