Silde-grote-zaal_MG_5561

Lichamelijke klachten/aandoeningen

Jaarlijks gaan veel mensen naar de fysiotherapeut omdat zij problemen hebben met bewegen. Het grootste deel van de patiënten wordt door de huisarts naar de fysiotherapeut verwezen.
De meest voorkomende problemen hebben betrekking op de wervelkolom. Lage rugpijn zonder uitstraling is de meest voorkomende verwijsdiagnose.

Fysiotherapie bij bewegingsproblemen

De fysiotherapeut kan veel voor u betekenen bij alle soorten bewegingsproblemen. Bewegingsproblemen kunnen te maken hebben met gewrichten. Hierbij moet u niet alleen denken aan de schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel, maar bijvoorbeeld ook aan de gewrichten in uw handen, voeten, nek, bekken, rug en kaak.
Problemen met het bewegen kunnen vanzelfsprekend ook te maken hebben met uw spieren.

Tot slot kunnen problemen bij beweging ook veroorzaakt worden door iets anders dan spieren of gewrichten. Het is niet eenvoudig om hier een opsomming van te maken dus is het goed om te onthouden dat de fysiotherapeut de specialist is in beweging en dat u met ál uw bewegingsproblemen bij de fysiotherapeut terecht kunt.

U vindt in de lijst informatie en tips over veel voorkomende klachten en over specifieke aandoeningen, zoals artrose, osteoporose en Parkinson.

Klik op een aandoening in de lijst voor meer informatie