Afspraken

Hoe werkt het?

U meldt zich aan bij de balie van Fysio Centrum Zaanland. Dit kan ook telefonisch of per e-mail via het formulier.

U kunt zich direct (zonder verwijsbrief) of na een verwijzing van uw huisarts of specialist aanmelden. Wij zullen proberen u zo spoedig mogelijk in te plannen.

Wij hebben voor verschillende aandoeningen of behandelingen meerdere gespecialiseerde fysiotherapeuten die binnen hun vakgebied hoogwaardige fysiotherapie bieden.

Uw behandeling

Bij de eerste behandeling vindt altijd een intakegesprek plaats en er wordt een gericht onderzoek gedaan naar aanleiding van uw klachten. Daarmee wordt de fysiotherapeutische diagnose gesteld. De therapeut stelt samen met u het behandeldoel vast. Het behandelplan wordt met u besproken.

Een behandelsessie duurt een half uur.

Voor een aantal aandoeningen is trainen in groepsverband mogelijk. Deze trainingen duren 1 uur.

Bij problemen zullen wij altijd in overleg treden met uw verwijzer. Aan het einde van de behandeling of bij controle van de specialist zullen wij een verslag maken van onze bevindingen, afspraken, uw vorderingen en eventueel onze vragen. Wij rekenen op een goede samenwerking met u.

Meenemen

Neemt u bij uw aanmelding of eerste behandeling voor een vlotte afhandeling van de administratie mee:

  • Uw patiëntenplaatje van Zaans Medisch Centrum (gratis bij de algemene balie)
  • Uw verzekeringspasje
  • Uw identiteitskaart
  • Uw verwijzing voor fysiotherapie/ manuele therapie van huisarts of specialist, indien u die heeft gekregen.
  • Indien uw behandeling niet vergoed wordt door uw (aanvullende) verzekering dient u de behandeling direct per pin te betalen